Restaurant Sal do Mar
In het centrum van Rhenen runnen chef-kok Zoë Jonker en haar man, tevens gastheer, Ralph Jonker al ruim zeven jaar restaurant Sal do Mar. Zij hebben ’t er naar hun zin: “Er is niets mooier dan het bieden van smaaksensaties aan mensen die ervoor open staan. Die voldoening zorgt ervoor dat wij onze creativiteit de vrije loop kunnen laten. Kwaliteit willen we bieden, zonder concessies en met speelsheid.”
Mooie woorden. Eerst even proeven dus. Kingfish met rettich, grapefruit, sesam, appel en dille. En een scholfilet op het andere bord, opgediend met risotto met basilicum, parmezaan, tomaat, courgette en hazelnoot. Mooi! Heerlijke kost, hier aan de Rijn. Ook het vega-gerechtje bevalt: gepofte sjalot met aubergine, miso, aardappel, shiitake en dragon. Smaken en texturen, ziedaar het geheim. Naast een ‘ouderwets’ seizoenspièce van hertenrug met pastinaak, pompoen en cantharel. Plus een stevig wildjus. En heerlijke glazen Spaans rood: Ribera del Duero (Baron de Flan). Tot slot het verrassend samengaan van pistache, ashta (lobbige topping), saffraan, oranjebloesem en kataifi.
Heerlijke zaak.
Restaurant Sal do Mar
Frederik van de Paltshof 9
3911 LA Rhenen
0317-613 000
www.saldomar.nl
@restaurantsaldomar
Ma., di. en woe. gesloten, overige dagen lunch en diner, do. alleen diner.
Gratis parkeren.
Manu’s en à la carte.