Restaurant Maeve
Tommy Janssen (chef-kok) en Vera Voorend (gastvrouw) zijn de patrons van restaurant Maeve in Utrecht. Hij met kookervaring in Kasteel Heemstede en het Amstel Hotel, zij in de bediening van o.a. Aan de Zweth. Ze ontmoetten elkaar bij De Burgmeester in Linschoten en besloten samen een eigen zaak te beginnen: Maeve, in een monumenenpand vlakbij de Dom.
Het voorgerecht is rauw bereide coquille met miso, aardpeer en een mooie saus van strandkrabben. Naast zacht gegaarde kingfish met schapenyoghurt, bospeen en chili. Er wordt een Leirana bij geschonken, frisse albariño van Bodegas Forjas del Salnés in Noord-Spanje. Goede keuze.
Hoofdgerecht: kalfszwerik. Zoals het hoort krokant van buiten en mals van binnen, gelakt opgediend met Thaise basilicum, ui en truffel. En we zijn gecharmeerd van de bereiding (met ras el hanout en sherryazijn) van Anjouduif op het andere bord. Supermals, smakelijk en overtuigend: er wordt hier uitstekend gekookt. In het glas nu ‘ouderwets’ lekkere Beaujolais: Moulin à Vent ‘Les Thorins’ (Jean-Paul Brun). Tot slot vijf Nederlands kaasjes met brioche, abrikoos en pecannoot.
Topzaak!
Restaurant Maeve
Kromme Nieuwegracht 18
3512 HH Utrecht
030-200 6767
www.restaurantmaeve.nl
@restaurantmaeve
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. t/m zo. ook lunch.
Parkeergarages.
Menu’s en à la carte.