Restaurant Karel 5
De locatie is prachtig: oud klooster, lange gangen, hoge muren, kroonluchters, stenen vloeren, grote deuren en afstapjes. En dan dat restaurant waar alles klopt: uitstekende bediening, prachtige wijnen, voortreffelijke keuken. En de locatie: kroonluchters, goudkleurige gordijnen, smetteloos gedekte tafels met onderrokken en gepoetst tafelzilver. Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en maƮtre-sommelier Johan Kragtwijk staan er garant voor een perfecte culinaire avond.
We drinken frisse pinot gris Schofweg (Lorentz) bij steak tartaar van meesterslager Ter Weele in het Veluwedorp Oene, met Westlandse pepers, sour corn en The Village Coffee. Naast Europese kreeft met saffraan, rozenblad en oesterblad. Subliem. Zo ook gepocheerde zeetong met garnaaltjes, aardappel, karnemelk en saus met vin jaune van savignindruiven uit de Franse Jura. En een mooi glas verdicchio (Marotti Campi). Naast lam van dezelfde slager, mals gegaard en opgediend met polenta, miso, shoyu, sesam, wasabi en zwezerik van de barbecue. Bij mooi Italiaans rood: Chianti classico (Barone Riscasdi). Tot slot een selectie van internationale en Nederlandse kazen.
Karel 5 is weer een topzaak.
Restaurant Karel 5
Geertebolwerk 1
3511 XA Utrecht
030-233 7555
www.karelv.nl
@restaurantkarel5
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menuās en Ć la carte.