Restaurant Jasmijn & ik
Aziatisch restaurant Jasmijn & ik in de Utrechtse wijk Lombok presenteert Thaise, Vietnamese en Kantonese gerechten: van Chinese dumplings tot geroosterde Thaise chilipasta en gefrituurde sjalotjes. Er wordt gewerkt met biologisch vlees, duurzame vis en vegetarische of plantaardige grondstoffen. Veel schotels kunnen glutenvrij of lactosevrij worden gemaakt.
Bij een mooie verdejo (Castelo de Medina, Rueda) proeven wij vegetarische voorgerechten als crackers van lente-ui met sojabonenpasta en wasabimayonaise. Naast Boeddhabuikjes van gebakken dumplings gevuld met groenten en shiitakes en geserveerd met chili-sojasaus. En gestoomde buideltjes gevuld met gamba’s, bamboe met knoflook-gember-sojasaus en groene asperges. Pure lekkernijen.
Onze hoofdgerechten zijn van vlees. Dunne plakjes eendenborstfilet gemarineerd met knoflook, gember en vijf-kruidenpoeder, opgediend met pruimenchutney en gestoomde flensjes. Naast pittige curry met malse kip, kokosroom, groenten en olie van korianderwortel en limoenblad. Geserveerd met jasmijnrijst. In het glas nu prachtig Portugees rood: Herdade de São Miguel. Tot slot een taartje van pure chocolade met romig ijs van Vietnamese koffie, banaan in karamel-vanillesaus en krokante kokoskaramel. Bij glaasjes Pedro Ximenez.
Wat een heerlijkheden!
Restaurant Jasmijn & ik
Kanaalstraat 219
3531 CH Utrecht
030-293 8907
www.jasmijnenik.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte