Héron Petit Restaurant

Joyce Bielderman en Victor Stukker zijn de motoren achter Héron Petit Restaurant in Utrecht. Zij houden van puur en eerlijk eten en kiezen hun leveranciers zorgvuldig. Of ze plukken, verzamelen of conserveren hun ingrediënten zelf. Alles moet van Nederlandse bodem of uit Nederlandse wateren komen, én in het seizoen. Creatief, duurzaam en veelzijdig zijn de steekwoorden hier. Een filosofie en een werkwijze die de patrons veel sympathie, gasten en onderscheidingen opleveren. 

Wadoesters proeven wij, met knolselderij, bottarga, furikake en gist. En schorseneren met hazelnoot, saus van wei en laurierolie. Onverwachte maar doordachte en smakelijke combinaties. En kinnebak met peterseliewortel, radicchio en kappertjes. Verrassend lekker allemaal. Met een glaasje bubbels erbij.

Dumplings van wild zwijn is het pièce, opgediend met rode kool en eendbouillon. Op het andere bord komt een vegagerecht: aardpeer en witlof met knoflook, okkernoot en Zevenaarse Bolle van Köning-kaas. Indrukwekkend en smakelijk: er wordt hier nágedacht over wat op je bord komt. Zoals ook blijkt uit het nagerecht: vijgencake met walnoot en munt plus een saus van varkensbloed.

Avontuurlijke keuken.


Héron Petit Restaurant
Schalkwijkstraat 28
3512 KS Utrecht
0645 049 921
www.heronrestaurant.nl
@heronpetitrestaurant
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:45 uur.
Parkeren in de buurt.
Keuzemenu’s. 

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Jasmijn & ik

Volgende
Volgende

Restaurant Hemel en Aarde