Restaurant Hermitage
Bomen en kastelen op de Utrechtse Heuvelrug, altijd een beetje vakantiegevoel. Daar past Hermitage in Zeist mooi bij: nostalgisch pand met zo'n Parijse entourage van grand-café, brasserie en restaurant door elkaar. Met bijhorend in- en uitlopend volk, bestek- en gespreksrumoer, vliegensvlugge bediening en een non-stop keuken.
Wij nippen aan een glas sauvignon blanc (Mount Riley, Nieuw-Zeeland) en vragen de chef drie schoteltjes te maken naar eigen keuze. Hij serveert vervolgens een prima lunchmenu, beginnend met coquilles met Ibericoham. Het laatste in opgerolde plakjes, het schelpdier gebakken in olie, gepresenteerd op een bodempje pluksla met een dressing van balsamico en olijfolie. Zoetzilt naast hartig, zacht naast krokant: mooie lunchentree.
Gevolgd door uitstekend gegaarde heilbot met tortellini gevuld met knolselderijpuree, gehakte truffel en truffeljus, en saus van ingekookte port en rode wijn, truffeljus en madera. Plus Hollandaisesaus en een groene asperge.
Het pièce: geroosterde zeeduivel met gebakken langoustines, paprika-risotto en saffraanschuim. En een saus van witte wijn, Noilly-prat, sjalot, knoflook, saffraan en zure room, gemonteerd met boter en schuimig opgeklopt. Tot slot: baba met gepocheerde vijg en maanzaadparfait.
Restaurant Hermitage
Het Rond 7
3701 HS Zeist
030-693 3159
www.hermitage-zeist.nl
Dagelijks lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in P-Figi.
Menu’s en à la carte.