Restaurant First

Patronne Monique Duviviers en chef-kok John Stoffers zijn de stuwende krachten achter restaurant First in Zeist. Een plaatje van een zaak, rustig en elegant, met klassiek Frans meubilair, kunst en jachttrofeeën.

Onze lunch begint met gerookte steurzalm op een boekweitpannenkoekje en toast met eendenlevermousse. Appelbolletje erbij voor een friszuur accent. En glazen Restaurant First.

Scholfilet is het tussengerecht. Gebakken in geklaarde boter, daarna gezouten (geen peper) en bijna nog sissend opgediend met zo’n lekkere beurre blanc met sinaasappel. Bij bulgur met een klassiek Spaans rijstgarnituur plus stroop van aceto en truffel.

Het hoofdgerecht is hertenhaas. Met peper, zout en wat vet gegrild en supermals opgediend met gebraiseerde prei met suiker, azijn en korianderzaadjes, gesmoord met olie van katenspek. Verder vossenbessen, gekookt in suikerstroop plus jus van ingekookte wildfond en rode wijn, afgeblust met Dijon mosterd. Apart nog zuurkool, gekonfijt met ganzenvet, op een bodempje van aardappelpuree en met een gebakken spekkie erbovenop.

Besloten met mousse van valrhona chocolade, shake van aardbei en bubblegum, en huisgedraaid vanille-ijs met een krokant van Haagse hopjes.

Mooi!

Restaurant First
Tweede Dorpsstraat 67
3701 AA Zeist
030-693 0965
www.first-1.nl
@restaurantfirstzeist
Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 12:00 uur. (zat geen lunch)
Parkeren in P-Figi.
Chef’s menu’s

 

Vorige
Vorige

Restaurant Hermitage

Volgende
Volgende

Restaurant Janzen