Kasteel Kerckebosch
Jonkheer Lintelo de Geer liet Kasteel Kerckebosch in Zeist verfraaien met allerlei eclectische elementen, maar in 2015 stond het leeg. Kookveteraan Hans van Triest zag daar iets in en verbouwde het kasteel zorgvuldig tot een baken op de Utrechtse Heuvelrug met een prima keuken.
Wij proeven Noordzeekrab op smaak gebracht met citrus, zeezout, crème fraîche en een eidooier. Aangenaam begeleid door een glas albariño (Terras Gauda, Rias Baixas). En paella, met kreeftfond. Geserveerd met een courgettebloem die is gevuld met een mengsel van groene kruiden, doperwten, konijn en Hollandse garnalen, door tempurabeslag gehaald en krokant gefrituurd. Daarbij zoetzuur van pompoen met schuim van bouillabaisse. Heerlijk! In het glas een mineralige pinot bianco van Aloïs Lageder.
Gebakken kabeljauw komt met aardappelmousseline, gepocheerde oester en klassieke beurre blanc met Noilly Prat. Gevolgd door vier bereidingen van Hollands varken: ‘pulled porc’, rosé gebraden haasje, gebraiseerde wang en gebakken buikspek met krokante groentjes en vadouvanolie. In het glas nu: Spaanse Pittacum van menciadruiven (Bierzo). Tot slot witte en donkere chocola met kersen en amandelspijs. Mmm!
Kasteel Kerckebosch
Arnhemse Bovenweg 31
3708 AA Zeist
030-692 6666
www.kasteelkerckebosch.com
@kasteelkerkckebosch
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. geen lunch.
P-terrein, hotelkamers.
Menu’s en à la carte.