Restaurant Hemel en Aarde
In het voormalige Polman’s Huis in Utrecht, waarin zich ook hotel The Nox bevindt, zit Hemel & Aarde. Chef-kok Rene van der Weijden en zijn team koken er met respect voor de natuur en met gezond boerenverstand. De producten zijn van het moment, komen uit de regio en variëren van vlees tot groen, van oester (met prei, kombu, schapenvoetjes en boekweit) tot rode biet (met gerookte amandel, vijgenblad en red love-appel).
In een decor van goud, blauw en wit proeven wij kingfish met waterkers, mierikswortel, mosterd en koolrabi, naast een vegagerecht van morieljes met Nederlandse granen, peterselie, eidooier en koffiesoja. Zéér smakelijke entrees. Bij een glas frisse cider.
Hollands lam is het pièce, mals en sappig gegaard en opgediend met ansjovis, daslook, raapstelen en kappers. Op het andere bord opnieuw een vegagerecht: Belperknolselderij met wilde blauwe bes, maggiplant en amarant. En een glas Zuid-Afrikaans rood uit Stellenbosch.
Het dessert is bijzonder: volle en boterige Rauwe van Steenberg (Limburgse koemelkkaas) met kippenlever, brioche, rozemarijn en kweepeer. Bij een stevig glas chardonnay uit de Limoux.
Verrassend.
Restaurant Hemel en Aarde
Keistraat 8
3512 HV Utrecht
030-880 4500
www.hemel-aarde.nl
@restauranthemelenaarde
Di. t/m za. diner, do, vrij & zat ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte
Foto’s: Ashkan Mortezapour