FICO
Het Utrechtse restaurant FICO van Menno van der Pol (chef-kok) en Norbert Zunnebeld (restaurantmanager) ligt dichtbij de Jaarbeurs in een uniek pand aan het Merwedekanaal. Op de plek waar vroeger de groenteveiling was. Nu ligt daar een nieuwe woonwijk die leunt tegen FICO, met zijn terras, kuipstoeltjes en bronskleurig bestek. En jonge, soms aarzelende maar gastvrije bediening.
Wij zijn in een groene bui en kiezen het voorgerecht van knolselderij, groene kool, dashi en bergamot. Groen, inderdaad, maar smakelijk, en met veel bite. De reisgenote hoeft geen groen: haar steak tartaar is opgeleukt met ansjovis, eidooier en bieslook. Lekkere entrees. We drinken er pinot grigio bij uit de Dolomieten: Fuoripista (Foradori). Een mooie wijn die goed harmonieert.
Na een tussengerechtje van lam met aubergine, koolrabi en peer volgen de hoofdschotels: eend en entrecote. De vogel mals gegaard en opgediend met sjalot, rabarberwortel en merg, en het rundvlees met truffel, eendenlever en madera. In het glas nu: ‘ouderwetse’ Rioja reserva van puur tempranillodruiven (Viña Alberdi). Tot slot kersen met roomkaas, laurier en citroen.
Sympathiek adres.
FICO
Veilinghavenkade 14
3521 AK Utrecht
030-296 6001
www.ficoutrecht.nl
@ficoutrecht
Zo. gesloten, rest van de week diner, za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.