Restaurant Concours
Alex Zeelenberg kookte in restaurants als Karel V en als chef in Vis aan de Schelde. Zijn huidige succes in restaurant Concours in Utrecht wijt hij aan zijn vermogen om ‘op maat te koken’, het zonder menukaart serveren van kleine gerechten naar keuze. Echtgenote Lisa schenkt daar passende en betaalbare wijnen bij.
Zoals een frisse blanc de noirs van Becker Landgraf (Rheinhessen) bij amuses als een oester, gemarineerd in kalamansi-vinaigrette; een geroosterde coquille op pommes soufflées met beurre blanc; en licht gekruide langoustine met mierikswortel en papaja. Heerlijke visitekaartjes met een aangenaam evenwicht tussen zuur, zilt en zoet, zacht en krokant.
Gevolgd door Hollandse forel, gekonfijt in olijfolie, opgediend met rivierkreeft en bisque. Bij Noord-Spaanse Gaba do Xi van godellodruiven (Valdeoras),
Het vega-hoofdgerecht is van pompoen, gepoft met kaneel, kruidnagel, kardemom, citroen en boter, omgevormd tot een kruidige zoet-hartige beignet. Geserveerd met boszwammetjes en saus van tom kha kai. Het glas Franse Lirac (Castel Oualou) past uitstekend.
Tot slot meringue, citroen, duindoorn, crème van boter met nootmuskaat, gepocheerde pruim en saffraanijs. Plus een glas lichtzoete Malaga.
Restaurant Concours
Biltstraat 23
3572 BB Utrecht
030-223 1158
www.restaurantconcours.nl
@restaurantconcours_utrecht
Zo. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.