Restaurant Blauw

De verfijnde vorm van de ‘Indische’ keuken zoals wij die in Nederland kennen, vind je bij restaurant Blauw in Utrecht. Authentieke kruiden, smaken en kleuren van de verschillende eilanden van de archipel ‘maken’ de spijzen die de keuken verlaten. Van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen. Traditioneel bereid, maar met een eigen touch.

Ons proeftrio schuift vol verwachting aan. Chef Hendra Subandrio laat meteen weten wat écht Indisch is. Zijn signature dish tahu peteh blijkt een heerlijk romig gerecht: gebakken pittige tofu en petehbonen met sereh, daun jeruk, lombok en kokosmelk. Vooraf gegaan door soto ayam, kruidige gevogeltebouillon met rijstnoedels, taugé en kipvlees.

De twee andere proevers gaan voor de traditionele Indische rijsttafel. Met het bekende bombardement van schotels, schalen en kommetjes vol lekkernijen als daging rendang, ayam kerrie, gulai domba, sate kambing, sate ayam, sate pedang, ikan pepesan, ikan mentega, udang belado, telor kuning, sayur lodeh, gado gado, sambal goreng kentang, serundeng, acar ketimun, nasi putih en nasi goreng. Verrukkelijk. Tot slot spekkoek ‘bakar’, met durian parfait, crème brûlée, Indonesische specerijen en spekkoek-ijs.

 

Restaurant Blauw
Springweg 64
3511 VT Utrecht
030-234 2463
www.restaurantblauw.nl
@restaurantblauw
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Concours

Volgende
Volgende

Spui76