Spui76
Denis Nijp is de patron-cuisinier van restaurant Spui76, een Fries die in Spakenburg terecht kwam en er blééf. Hij werkte eerder bij Maison van den Boer en De Hoefslag en zorgt nu voor een gastvrije en huiselijke sfeer in het toeristische centrum, vlakbij de karakteristieke haven.
In een modern decor van ruime tafelzetting, open keuken en een aanwezige bar, proeven wij een flinke portie pata negra, versierd met schaafsel van pecorino en oude balsamico. Een open deur natuurlijk, zoiets lekkers, maar toch weer de moeite waard. Naast hét voorgerecht uit het stenen tijdperk van de Nederlandse gastronomie: gerookte zalm. Noorse, in dit geval, met blini’s, en verder verluchtigd met dille, bieslook en crème fraîche. Ouderwets lekker. We drinken er glaasjes frisse Sancerre bij.
Prachtig is daarna de hele kreeft. Gegrild, ‘voorgekraakt’ en met een mooie saus. Het vlees is zoals het hoort, dus mals en sappig. En zeer smakelijk. In het glas nu romige chardonnay uit de Pays d’Oc. Een kaasselectie ‘van de Gooische Boer’ met een garnituur van Italiaans brood en kweepeercompote sluit het menu af.
Aangename plek.
Spui76
Spuistraat 76
3752 AK Spakenburg
033-303 5276
www.spui76.nl
@spui76
Woe. t/m za. geopend vanaf 11.00 uur.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.