Restaurant Bij Mette
Wat een heerlijke zaak heeft patron-cuisinier Carel Alberts daar toch, middenin dat Venetië-achtige dorp in het Groene Hart. Ooit het oude sigarenwinkeltje van Metje, aan de voet van de scheve kerktoren, nu een knus dorpsrestaurant dat tot ver over de provinciegrenzen bekend is door zijn hartelijke bediening, de bourgondische keuken en de zorgvuldig gekozen wijnen.
Na een simpele maar smakelijke amuse van komkommerchutney met gepoft spek, beginnen we ons maaltje met een overheerlijke terrine van eendenlever met balsamico. In eigen keuken gemaakt en opgediend met rozijnbrood. Voor de reisgenote is de salade van Schotse zalm met artisjok, munt en rieslingsaus. Mooie voorgerechten, begeleid door een geelwitte en belegen Spanjaard uit la Mancha: Alejairén (Alejandro Fernandez), een aangenaam rijpe wijn, smakend naar honing en vanille.
Ook de hoofdschotels laten zich met gemak door deze wijn begeleiden: perfect à point gebakken zeebaars met een groentegarnituur en romige beurre blanc. Naast boerderijkip met aubergine, gember en bosui: hartig en aards. Tot slot een proeve van vijf kazen uit het Groene Hart.
Restaurant Bij Mette
Dorpstraat 41
3461 CP Linschoten
0348-499 939
www.bijmette.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.