Restaurant BuitenHuis
Amersfoorter Bart Buitenhuis hielp Leusden aan een culinair restaurant: BuitenHuis geheten, gevestigd aan de rand van het centrum, naast de kerk. Een driegangen keuzemenu kost er nog gewoon 39 euro, waardoor de belangstelling uit de hele Eemvallei groot is.
Ons menu begint, bij een glaasje lichtrode Barbera d’Asti (Casareggia), met panna cotta van kastanje gevuld met een rouleau van parelhoen. Het boutvlees is gekonfijt in ganzenvet, daarna geplukt, kruiden erbij en in folie gerold en afgekoeld. Dikke plakken ervan worden geserveerd met gebakken paddenstoelen: een mooi en smakelijk gerecht.
De hoofdschotel komt van een naburige boerderij: geitenlam. Supervers, rosé aangebraden in olijfolie en nagebakken in de oven. Op het bord komen koteletjes en filet van de bout met aardappelmousseline en mini-groentes. De jus is van ingekookte kalfsfond met Libanese baharatkruiden. Mooi erbij is het glas donkerrode Moldavische wijn (Château Purcari, 2020).
Het dessert brengt parfait van pure chocolade en sherry met sinaasappelbavarois en -schuim, gel van mandarijn, ganache van witte chocolade en meringues van anijs. Bij lichtzoete rode muscadel uit Slanghoek, Zuid-Afrika. Een aangename stek.
Restaurant BuitenHuis
Hamersveldeseweg 55
3833 GL Leusden
033-303 0077
www.restaurantbuitenhuis.nl
@restaurantbuitenhuis
Woe. t/m zo. geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren in de omgeving.
Menu’s en à la carte.