Restaurant De Burgemeester

Patron-cuisinier Sander Spruijt en gastvrouw Anne Hövels boeren goed in de voorbeeldig verbouwde benedenruimte van het oude gemeentehuisje van Linschoten waar De Burgemeester is gevestigd. De voormalige parkeerruimte aan de achterkant is erbij getrokken als serre waardoor de akoestiek van de lage ruimte iets verbeterd is. Er wordt uitstekend gekookt en de (vrouwelijke) bediening is snel en bekwaam.

Ons menu begint met rauwe zeebaars die als ceviche is bewerkt en wordt gepresenteerd met basilicum, alg en citrus. Naast een langoustine, met yuzu, verveine en uitstekende risotto Twee verrukkelijk entrees, met uitgekiende smaken en texturen (en zuren). Anne schenkt er een heerlijke Vouvray bij (Les Promenards, Mathieu Cosme) van puur chenin blanc-druiven.

Mooi malse hertenkalf komt daarna met een garnituur van rode biet, cantharel en vossenbessen. En Barbarie-eend, op de vetrand gebakken, opgediend met paksoi, lapsang, goji en radijs. Ook al perfect gegaard, het kannetje met heerlijke jus blijft staan. In het glas nu een ‘ouderwetse’ Beaujolais: bijna vergeten Fleurie van Lucien Lardy. Lekker! Tot slot mandarijn met gezouten karamel, karnemelk en yuzu. Uitstekende zaak.

 

Restaurant De Burgemeester
Raadhuisstraat 17
3461 CW Linschoten
0348-414 040
www.deburgemeester.nl
@restaurant_deburgemeester
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant ’t Amsterdammertje

Volgende
Volgende

Restaurant Bij Mette