Indonesisch restaurant Mooi Zeist

‘Indisch’ betekent in Nederland rijsttafelen met veel schotels, schalen en bordjes. Gelukkig kun je bij Mooi Zeist, van Ed Brouwer en Marijke Kopier, gewoon à la carte eten. De keuken van dit Indonesische restaurant kookt volgens de receptuur van West-Java, omgeving ‘Batavia’, zoals die jarenlang van moeder op dochter werd doorgegeven.

Zoals geroosterde lamshaas, in ketjap en zoute sojasaus gemarineerd, geserveerd met zoetige kleefrijst en een saus van ketjap, pinda's en Indonesische citroentjes. En ‘oedang ketjap’, grote garnalen gemarineerd met knoflook en gember en op de plaat geroosterd met olie. Met bami en een apart geserveerde ketjapsaus op basis van roomboter. Bij glazen Kaapstadse rosé van pinotage (The Fishwives Club).

Hoofdschotel: ossenhaasplakjes in besengeksaus, gemaakt van verse kunjit met sereh, laos en andere 'Indische' smaakmakers. Plus kemirinoten die met hun smaak van bittere en toch zoetere hazelnoot de saus zijn specifieke aroma geven. Het vlees lichtjes geroosterd en geserveerd met een garnituur van champigons, wortel, zoete paprika en lombok.

Het dessert: kaneelijs met spekkoek en chocolade-ijs met gebakken banaan.

 

Indonesisch restaurant Mooi Zeist
Bachlaan 55
3706 BB Zeist
030-695 8058
www.mooizeist.nl
woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

De Heeren van Montfoort

Volgende
Volgende

Kasteel Kerckebosch