De Heeren van Montfoort
In het eeuwenoude Kasteel van Montfoort creëerde kasteelheer Geke Ekelschot – hij is ook de Heer van De Commanderije van Sint-Jan tegenover het kasteel, en van Tuin de Hoge Waard in het Utrechtse stadje – restaurant De Heeren van Montfoort. Een stijlvolle eetgelegenheid die in 2016 volledig werd gerenoveerd. Compagnon Michael Verkleij is de chef-kok en soms springt Geke bij in de bediening want, eh, noblesse oblige.
Wij drinken soepele, Zuid-Afrikaanse pinotage-rosé (Stellenbosch) en proeven ‘ouderwetse’ soep van Dijonmosterd met bosui, croutons en peterselie. En geitenkaas, gebakken in amandelmeel en geserveerd met mosterddressing, gekaramelliseerde walnoot en pecannoot. Plus een paar pure oesters en enkele met vinaigrette. Smakelijke binnenkomers.
De prachtige eetzaal is vervolgens decor voor een (gedeeld) tussengerecht: gamba’s piri piri met knoflook, gember, chili en Turks brood. Lekker! De wijn bevalt nog steeds, ook bij de vlezen die volgen. Tournedos van het Hollandse rund met stroganoffsaus, naast lamsduo (rack en stoofpotje) met couscous en jus van tijm. Mooi smaken en texturen. We sluiten af met kaasjes uit de buurt en een zoet garnituur.
Aangename stek.
De Heeren van Montfoort
Hoogstraat 41
3417 HB Montfoort
0348-471 229
www.deheerenvanmontfoort.nl
Dagelijks geopend voor lunch en diner, ma. alleen diner.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.