Valk exclusief Enschede
Het van ondernemerszin bruisende Enschede is vanwege zijn universiteit, hogeschool, conservatorium, popacademie, internationale school en kunstacademie ook een studentenstad. Met (dus) een oergezellig horecacentrum.
Aan de rand daarvan vinden we het Valk Exclusief Hotel. Chef-kok Pascal Gebben heeft een indrukwekkend cv en hij serveert naast ‘verplichte’ Valkschotels als schnitzel, tournedos stroganoff en tong Picasso, moderne gerechten als marbré van eendenlever en runderpastrami. Plakken ervan komen op ons bord met gemarineerde rode biet, gele biet en bieslookcrème. Bij friszoete glazen Elzasser pinot blanc. En kreeft, gekookt en gemarineerd met citroen en limoen en opgediend met rijst, zoetzure wortel, paksoi en saus van kerrie en citroengras. Met een heerlijk glas Terras Gauda uit Galicië.
Hoofdgerecht: ossenhaas. Traditioneel à point gebakken, met in ganzenvet gekonfijte aardappeltjes, gebakken witlof, rolletjes spitskool en een goed ingekookte, met boter gemonteerde saus van rode wijn. Erbij: naar vanille en chocola smakende Ribera del Duero (Valduero). Tot slot een chocoladebol gevuld met passievruchtsorbet, ganache van steranijs, karamelsaus, gekonfijte peer, parfait van passievrucht en peccannotencake. Overgoten met warme chocolade. Bij glaasjes lichtzoete moscatel (Torrés).
Een toekanfeestje.
Valk exclusief Enschede
Zuiderval 140
7543 EZ Enschede
053-800 0800
www.vandervalkhotelenschede.nl
@hotelenschede
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.