Restaurant de Lindenhof
De Lindenhof in Giethoorn is de culinaire tempel van meesterkok Martin Kruithof en gastvrouw Marjan de Jonge. Op een schitterende plek, met uitmuntende keuken en bediening en, bij mooi weer, een prachtige tuin met zicht op de bruggetjes, boerderijen en punters van het bekende waterdorp.
De chef scoort meteen met een rolletje lente-ui met sojamayonaise, een lolly van pikante rijst met een dip van kurkuma, een toastje met gerookte zalm en mierikswortelzalf, en gemarineerde ganzenlever in gelei van ananas. Verrukkelijke welkomsthapjes. Bij glaasjes honingzoete Pedro Ximenez (SpÃnola).
De toon is gezet: dit gaat een mooi diner worden. Dat klopt, want duif met jus van salie en een garnituur van spitskool, pommes dauphines en morieljes is verrukkelijk. Erbij: mooie tempranillo (El Perdiguero). Op het andere bord Noordzeekrab in vinaigrette van appel en ponzu-olie, naast een sorbet van ijsbergsla. Ook al zo mooi. En de derde tafelgenoot geniet van gebraden ossenstaart met tuinboon en gekaramelliseerde witlof, en een cannelloni met sukadevlees met saus van eekhoorntjesbrood. In het glas: rode Dão (Casa de Santar). Tot slot chocoladesoufflé met hazelnoot. Topzaak!
Restaurant de Lindenhof
Beulakerweg 77
8355 AC Giethoorn
0521-361 444
www.restaurantDeLindenhof.nl
Woe. t/m zo. geopend voor lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.