Restaurant Joann
Restaurant Joann van chef-kok Emiel Kwekkeboom en gastvrouw Mandy Overbeek is genoemd naar de moeders van beiden en bevindt zich in een monumentaal pand bij het centrum van Enschede. De sfeer is chique, modern en internationaal en uit de open keuken komen uitgekiende gerechten. Er is geen à la carte, de chef bepaalt wat er gegeten wordt en sommelier René Dommerholt schenkt daar bijzondere wijnen bij.
Voor ons begint het Twentefeestje met corvina, uitstekend gegaard en opgediend met gestoofde prei, gepofte aardappel en zoutzure kruidenlikeur. Er wordt mooie verdejo bij geschonken (Carrasviñas Rueda) van bodegas Cachazo. Op het andere bord sappig gegaarde Noordzeemul met meloen en saus van mosselnat en vadouvan. Lekker! Gevolgd door gemarineerde tonijntartaar en witte kool, gemarineerd in schaaldierenbouillon met yuzu en geserveerd met Japanse chawanmushicrème.
Het pièce is een pittige konijnbereiding met saus van zwarte knoflook en paddenstoelen, bestrooid met rasp van belper knolle. In het glas nu lichtrode, elegante Valpolicella classico van druiven als corvina en rondinella uit het Venetogebied bij het Gardameer. Die ook past bij de afsluitende mooie kaasjes.
Aangename zaak.
Restaurant Joann
Nijverheidstraat 2
7511 JM Enschede
053-720 0820
www.restaurantjoann.nl
@restaurantjoann
Dagelijks lunch en diner, zo. en ma. alleen lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.