Ristorante Il Campanile
De familie Torella neemt haar gasten mee op een culinaire reis door Italië, in het oergezellige huiskamerrestaurant Il Campanile in Markelo. Chef-kok Riccardo serveert gulle porties, bereid met dagverse ingrediënten die als ’t even kan uit Italië zijn geïmporteerd. Moeder en dochter brengen die schotels naar de tafels.
Voor ons is dat cannelloni-pasta uit de oven, gevuld met ricotta, salami en tomatensaus met gehakt. Een volle smaak die vráágt om begeleiding door Italiaanse rode wijn. Het wordt zondoorstoofde Susumaniello uit Puglia (Masca del Tasco), elegant en krachtig, smakend naar bosbessen en rijp rood fruit. Ook goed passend bij het voorgerecht van de reisgenote, romige bospaddenstoelensoep met truffelcrème en krokante pancetta. Wat een aangename smaken.
Tagliata di manzo is het hoofdgerecht, oftewel gegrilde ossenhaas met rucola en parmezaanse kaas. Supermals vlees dat extra op smaak is gebracht met truffelolie. Op het andere bord nu ook een pastagerecht: lasagna uit de oven met ham, mozzarella en tomaten-gehaktsaus. En tot slot gekarameliseerde witte stoofpeer met vanillecrème, karamelsaus en walnootroomijs. Plus glaasjes zoete dessertwijn.
Heerlijke stek.
Ristorante Il CampanileT
Taets van Amerongenstraat 9
7475 BT Markelo
0547-363 297
www.ilcampanile.nl
@il_campanile
Ma. en di gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Keuzemenu’s.