Restaurant de Zon
Voorbij Zwolle, langs groene velden en rietgekapte hofsteden, bereik je de Overijsselse Vecht. Bruggetje over, en dan sta je voor hotel De Zon! Met een uitstekend restaurant.
Als amuse proeven we een bonbon van bloemkool en piccalillycrème bij wat nagelhout. Gevolgd door huisgerookte lende van het Vechtdalrund, dungesneden en om en om opgetast met krokante broodsoldaatjes en mayonaise van eekhoorntjesbrood. Bij ingemaakte paddenstoelen, oude boerenkaas en wat sla en kruiderij. Hartig en fris, zacht en ‘krak’ bij elkaar. Gevolgd door tong die onder de lamp is gegaard in citroenolie. Er is gevogeltejus bij met dragon, puree van knolselderij en gebakken cantharellen. En blokjes knolselderij en linzen. We drinken we een aangename lokale witte wijn bij, biologische johannieter van de Reestlandhoeve.
Eendenborst is hoofdschotel. Gebraden op zijn eigen vet en daarna geserveerd met een loempia gevuld met pluksel van gekonfijte eendenpoot en gesneden dadel, en daarna gefrituurd. Verder fijngesneden rode bietjes met balsamicoazijn, en een zalf van dadels. Mooie smaken! Tot slot krokant bladerdeeg gevuld met mascarpone en gegrilde ananas, bij een sorbet van yoghurt en limoen.
Een heerlijke zaak.
Restaurant de Zon
Voorbrug 1
7731 BB Ommen
0529-455 550
www.hoteldezon.nl
@dezonommen
Dagelijks lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.