Restaurant de Oude Apotheek
Peter (patron-cuisinier) en Desiree (gastvrouw) Kok kozen de naam De Oude Apotheek voor hun restaurant omdat in het historische pand uit 1672 inderdaad ooit een pillendraaier had gezeten. Inmiddels is hun zaak een meer dan regionale culinaire pleisterplaats.
De keuken van Peter Kok serveert ons een duo van zwezerik en coquille. De zwezerik door panko gehaald (“voor het krokantje”) en gebakken in roomboter, en de coquille droog gebakken in de pan en geserveerd in zijn schelp. Hartig én zilt: mooi duo. Extra reliëf komt van een ‘klassieke’ Sancerre. Fris, droog en sappig.
Het hoofdgerecht is confit de canard, één van de hardlopers van het menu hier. De eendenbout een nacht gepekeld in grof zout, daarna op lage temperatuur met knoflook, laurier en tijm gekonfijt in ganzenvet. Een prachtig gerecht, goed op smaak, gaar van het bot: zo hoort gevogelte te zijn. We drinken er mooie glazen riesling vieilles vignes bij van het Elzasdomein Charles Frey. Tot besluit mango met kokos, rood fruit en Malibu, en op het andere bord chocolade met framboos en basilicum.
Prima adres.
Restaurant de Oude Apotheek
Teylersstraat 4
7581 AH Losser
0535-362 490
oude-apotheek.nl
@deoudeapotheek
Woe. t/m zo. geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren in de buurt.
À la carte.