Restaurant Kaatje bij de Sluis
Het iconische Kaatje bij de Sluis in het historische Zuiderzeestadje Blokzijl wordt geleid door Thomas Deli en Lotte Veldman. Zij werkten al bij de vorige eigenaren Harald Hovenkamp en Peter Postma als souschef en maître en kennen de cultuur van het restaurant.
Wij proeven ‘hun’ gerookte forel met bloemkool en ravigottesaus en het is alsof er niets veranderd is in de eigentijdse keuken van de van oorsprong 17e-eeuwse herberg. Vindt ook de reisgenote, die snoept van kreeft met lavendel en artisjok met sherrydressing. We drinken er frisse Maria Andrea (Eduardo Peña) bij uit Galicië.
Snoekbaars op het ene, en Anjouduif op het andere bord zijn de pièces waarvoor we de lange tocht door de polder hebben gemaakt. Een beloning, naar blijkt. De vis à point gegaard en opgediend met spek, knolselderij en (modieuze) dennennaalden, de vogel mals gebraden, het pootje apart gegaard, en geserveerd met ganzenlever en anijs- en ananas-smaken. Beide gerechten prachtig van textuur, cuisson en presentatie. Bij glazen rood uit de Pays d’Oc.
Kaatje lijkt ongeschonden na haar zoveelste personeelswisseling.
Restaurant Kaatje bij de Sluis
Brouwerstraat 20
8356 DV Blokzijl
0527-291 833
www.kaatje.nl
@kaatjebijdesluis
Ma gesloten, rest van de week diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.