Restaurant Dorset
Prachtige Victoriaanse villa uit 1895, ooit het huis was van een textielmagnaat, toen dokterswoning en later gemeentehuis. Nog steeds in gebruik als romantische trouwlocatie maar al ruim een kwart eeuw in het bezit van de familie Leurink die er na een grondige opknapbeurt restaurant Dorset in vestigde. Een pláátje. Willem Dankers is de patron-cuisinier en uit zijn keuken komen lekkernijen als gebakken eendenlever mar maïs en zoethout, en aardappel met paling en dille.
Wij proeven goed gegaarde zeebaars met spitskool en ansjovis-Hollandaise. Naast gegrilde horsmakreel met avocado, rabarber en parelgort: geweldige smaken. Er wordt een mooie Duitse wijn bij geschonken: weissburgunder (Van Volxem) uit de Moezelstreek. Krachtig, groengeel en bloemig. Mooie keuze.
Gevolgd door kalfszwezerik, à point gegaasd – zacht van binnen, krokant van buiten – met een garnituur van hazelnoot en druif. Mooi! Op het andere bord filet van tamme eend met baba ganoush en portsaus. In het glas nu: Portugese syrah ‘Fat Baron’, paarsrood en aanwezig.
Tot slot diverse kaassoorten met een glas port, en daarna roomijs van vanillestokjes met amandelkaramel en doyenne de comise-peer, kaneel, steranijs en kruidnagel.
Topper!
Restaurant Dorset
Grotestraat 167
7622 GE Borne
074-266 1925
www.dorset.nl
@restaurantdorsteborne
Woe. t/m vrij. geopend voor diner, lunch op aanvraag.
Parkeerterrein.
Alleen menu’s.