Restaurant Hoog Holten

Prachtige rietgedekte villa in het bosrijke natuurgebied De Holterberg, onderdeel van de Sallandse Heuvelrug. In 1920 gebouwd in opdracht van de dichter Martien Beversluis en zestien jaar later omgebouwd tot hotel-restaurant. Sinds 1995 is Hoog Holten in handen van Remco Vermeulen en Hanneke van Kouwen die er een vleugel bijbouwden. Chef-kok Marc Boti kookt er op smaak in een klassieke ambiance met witgedekte tafels.

Na een verrassend lekkere amuse met augurk-gel proeven wij een vissalade van Hollandse garnaal, rivierkreeft en zalm, naast een terrine van ossenhaas met knoflooksaus: smakelijke visitekaartje van de op mediterrane leest kokende jonge keuken. Bij glaasjes fris-bubbelende Spaanse cava. Gevolgd door een tussengerecht van langzaam gegaard buikspek– zacht en rokerig, uitstekend van smaak – en, op het andere bord, zeebaars met een garnituurtje van wortel, parelgort en beurre blanc.

Het pièce is wild zwijn met een ‘Hollands’ garnituur van aardappel en groentjes: het vlees is perfect gegaard, de bijgerechten zijn smakelijk. Het diner wordt afgesloten met een palet Hollandse en Franse kazen met glaasjes rode dessertwijn uit Argentinië.

Een verrassend mooie ambiance met een aangename keuken.

 

Restaurant Hoog Holten
Forthaarsweg 7
7451 JS Holten
0548-361 306
www.hoogholten.nl
@hoogholten
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant de Oude Apotheek

Volgende
Volgende

De Swarte Ruijter