Herberg de Witte Gans

Oude lindebomen markeren de plaats waar Dalfsen 130 jaar geleden zijn kruidenierswaren haalde, later werd er een café aangebouwd en eind vorige eeuw werd alles omgevormd tot restaurant Herberg De Witte Gans. Nu, een kwart eeuw later, is die vogel – inmiddels uitgebreid met een extra vleugel – nog springlevend. In de bossen, op twintig minuten rijden van Zwolle, met een heerlijk tuinterras en een prima keuken van chef-kok Dennis van Gennep.

Bij een glas lichtgele Chileense chardonnay (Viña Leyda) proeven wij met room verrijkte mozzarella (burrata) met crunch van truffel en balsamico, knolselderijsalade, panna cotta van eekhoorntjesbrood en cèpes-ijs. Mooi! En geschroeide tonijn met wakamécrème, soja, furikake, wasabimayonaise en ponzu-ijs. Zozo: de keuken houdt van smaakcombinaties!

Ook de hoofdschotels bevallen. Zeeduivelfilet met fregula, wortelspaghetti, venkel, gele curry en Thaise mosselen. Weer zo’n bord vol smaken. Bij een glas rood uit de Pays d’Oc. Op het andere bord zacht gegaarde procureur van Sallands varken met soja, wokgroentes en zoetzure beukenzwammetjes. Tot slot hazelnootparfait met gel van espresso, kletskoppen en meringues.

Wat een leuke zaak!

 

Herberg de Witte Gans
Heinoseweg 30
7722 JP Dalfsen
0529-430 515
www.wittegans.nl
@de_wittegans
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Dorset