Hotel Restaurant de Zwaan
Raalte is met zijn smetteloze huizen, geschoren gazons en bosranden dan wel een dorp, maar het heeft stadse allures, net als het centraal gelegen hotel De Zwaan. De Parel van Salland, horen we. Met daarin het restaurant De Zwaan, van chef-kok Tjalco Zetzema die voornamelijk met verse regionale en lokale producten werkt.
Zoals runderstaartstuk van de barbecue met ingelegde groentes, miso-appeltjes en shiitakes. Naast tartaar van gerookte zalm, met de hand gesneden en op smaak gebracht met sereh en sriracha (pittige Thaise chilisaus). Mooie voorgerechten. We drinken er eenvoudige maar smakelijke pinot blanc bij (caves St. Martin).
Gevolgd door lekker hete kreeftenbisque met een taartje van gamba, en een hoofdgerecht van zeeduivel. Perfect gegaard, opgediend op risotto met schuim van curry en jus van morieljes. In het glas nu een mooiere wijn: Lugana Ca Dei Frati, licht en toch stevig. Op het andere bord: gelakte eend met polenta, oerwortel en dukkah. Uitstekend. Er wordt naar zuidvruchten smakende Epicuro bij geschonken, donkerrode wijn uit Puglia, gemaakt van negroamaro en cabernet sauvignon. Fraaie combinatie. Tot slot een kaasplateau met crackers, vijgen en aceto balsamico.
Uitstekende zaak.
Hotel Restaurant de Zwaan
Kerkstraat 2
8102 AE Raalte
0572-363 738
www.hoteldezwaan.com
@hotelrestaurantdezwaan
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte,