Restaurant de Woage
Het was liefde op het eerste gezicht tussen souschef Jelle Jansen en gastvrouw Corine Kleine van De Groene Lantaarn in (toen nog) Zuidwolde. Nu hebben ze hun eigen restaurant in het vestingstadje Gramsbergen in het Overijsselse Vechtdal: De Woage. In een historisch pand in het pittoreske centrum. Ze zijn er chef-kok en gastvrouw-sommelier en hebben ambitieuze plannen.
Bij frisse glazen sauvignon blanc van Markus Pfaffmann uit de Duitse Pfalz proeven wij hun keuken. Met de hand gepelde Hollandse garnalen en Noordzeekrab met lavas en bloemkool blijkt een feest van herkenning. En ravioli van Noorse zalm met gerookte linzen, knapperige peulen en knolselderij is ook al zo lekker. Vakwerk, wat ons betreft.
Ook de hoofdgerechten imponeren. Eend met gekaramelliseerde macadamia, knolselderij en bloedsinaasappel is voorbeeldig gegaard en mooi opgemaakt. En de malse, klassieke tournedos op het andere bord komt met eendenlever, asperges, aardappel, knolselderij en rodewijn-sjalotjus. Bij glazen Pomerol (Château Haut Caillou) uit de Bordeaux. Klassieke en (dus) heerlijke combinaties. Tot slot volgt het onweerstaanbare samengaan van advocaat, krokant eiwit, boerenmeisjes, vanille-ijs en slagroom.
Sympathieke topzaak.
Restaurant de Woage
Meiboomsplein 1
7783 AT Gramsbergen
0524-563 788
www.restaurantdewoage.nl
@restaurantdewoage
Do. t/m zo. diner, zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.