Masaya Restaurant

Het monumentale pand in Haaksbergen waarin zich jarenlang restaurant De Blanckenborgh bevond, is nu de vestiging van het Libanese restaurant Masaya. Van het Syrische horecaduo Amer (chef-kok) en Bashir (gastheer). De 19e-eeuwse witte culi-villa heeft een facelift ondergaan en biedt de gasten nu smakelijke, verfijnde Midden-Oosten cuisine.

Ons rapportageteam schuift aan bij de nieuwe gastheren en proeft van de zeer uitgebreide kaart enkele (geadviseerde) schotels. Eerst zijn daar koude voorgerechten als baba ghanoush (gegrilde aubergine, tomaat, paprika, ui en knoflook) en muhammara (gegrilde paprika en geroosterde walnoten met granaatappelsiroop). Daarna warm: kawerma (traditioneel stoofpotje van draadjesvlees) en borak bl jebneh (gebakken filodeeg gevuld met kaas). Bijzondere smaken. We drinken er – we zijn immers in Twente – een koel Grolsch biertje bij.

Jawaneh is een hoofdgerecht en het bestaat uit op houtskool gegrilde pikante kipvleugeltjes met citroen-knoflooksaus. Het andere pièce is ook zo smakelijk: riyash kharouf (gegrilde lamskoteletten). Tot slot zoete baklava met kishta, oftewel laagjes filodeeg met pistache, romige vulling en honingsiroop.

Twente heeft er aan die statige oprijlaan met eeuwenoude eiken een oosters paleisje bij.

 

Masaya Restaurant
Enschedesestraat 65
7481 CL Haaksbergen
053-574 1155
www.masayarestaurant.nl
Ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 16:00 uur.
Parkeren in de buurt.
À la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Amused Food & Wine

Volgende
Volgende

Restaurant de Woage