Restaurant de Oude Smidse

Groninger Martin Veenstra (chef-kok), maître-sommelier Eva Stoffels uit Amstelveen en zijn ouders Anko en Inge Veenstra, zijn de hoekstenen van De Oude Smidse in Steenwijk. Inderdaad de oude smederij van de stad, nu door het viertal omgebouwd tot een kleinschalig restaurant annex boetiekhotel met vijf authentieke gastenkamers.

Een romantische, overzichtelijke en arcadische locatie, hoewel de keuken verder kijkt dan de grenzen van de Kop van Overijssel: Spaanse wijn bij het voorgerecht en Italiaanse bij de hoofdschotel. Frisse, sappige godello uit Valdeorras (Santa Marta) bij een filet schelvis, gemarineerd met limoen, gerookt en opgediend met bieslookolie. Een heerlijke entree. Net als de soep van de reisgenoot. De andere wijn is een dieprode, vlezige negroamaro. Ruikend en smakend naar zwarte pruimen, koffie en chocolade. Door Eva geschonken bij het pièce van langzaam gegaarde kalfswang, smeltend zacht geserveerd met aardappelmousseline, seizoengroentes en fluwelig ingekookte kalfsjus. Mooie smaken, texturen en presentaties.

Tot slot een smakelijk palet van streekkazen met zoet garnituur en een glaasje dessertwijn. En, na een slaapmutje, de trap op voor een aangename overnachting.

Heerlijk plek.

 

Restaurant de Oude Smidse
Gasthuisstraat 36
8331 JR Steenwijk
0627 165 527
www.deoudesmidsesteenwijk.nl
@deoudesmidse_steenwijk
Do. t/m zo. geopend vanaf 16:00 uur, overige dagen in overleg.
Parkeergarage op loopafstand.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Drostes Herberg

Volgende
Volgende

Restaurant Bovenmeester