Drostes Herberg

De opa van de huidige patron Harald Droste begon in 1928 het café-kruidenierswinkeltje De Viersprong. Zijn zoon Harry nam later de boel over en diens vrouw Lidia, die goed kon koken, begon er een restaurant bij. Op zijn beurt nam Harald het bedrijfje over en maakte er een prachtig hotel-restaurant van. Toch stapte hij terug naar De Viersprong en vormde dat om tot Droste’s Herberg. Een hippe gelegenheid waar Tukkers komen om te zien en gezien te worden.

Wij willen niet gezien worden en verschuilen ons achter de kaart, waar mooie dingen op staan. We kiezen dorade, met specerijen gemarineerd en opgediend met zoetzuur van appel en rammenas, doradetartaar, ansjoviscrème, kimchi-jus en geroosterde amandel. Naast rosbief van reebout met portobellomousse en hartige pastinaakgranola, regionale ham en rode-wijndressing. Mooie gerechten, goed begeleid door glazen pinot grigio.Gevolgd door roodbaarsfilet, op de huid gebakken en geserveerd met tagliatelle met gewokte rode garnaal, wortel, miso en garnalenjus. Op het andere bord: kabeljauw met veldsla, aardappel, tapenade, erwtenmousseline, gefrituurde kappertjes en verjussaus. Mooi! We drinken de pinot grigio door.
Tot slot regionale kaasjes.
Sympathiek adres. 

Drostes Herberg
Uelserweg 95
7651 KV Tubbergen
0546-621 264
www.drostes.nl
@drostestwente
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Robuust

Volgende
Volgende

Restaurant de Oude Smidse