Restaurant Bovenmeester

No-nonsens kok Raymond Hengevelden Fransina Nijland-Wagteveld, eigenaresse, zijn de steunpilaren van het sfeervolle en met linnengedekte tafels ingerichte restaurant Bovenmeester in Steenwijk. Het gaat goed daar, de gasten zijn tevreden over het gebodene en de ambiance, een oud schoolgebouw mét een schoolplein, is bewonderenswaardig aangepast aan de nieuwe functie. Tal van  details van de vorige bestemming zijn op subtiele wijze in het nieuwe design aangebracht of gehandhaafd. Wij voelen ons weer een beetje schoolkind en gedragen ons braaf een leergierig.

Kabeljauw is het voorgerecht, uitstekend gegaard en opgediend met gegrilde en gepureerde avocado met komkommer, radijs en een heerlijke vinaigrette. Er wordt Portugese Maria Bonita bij geschonken van loureirodruiven: frisse en ronde vinho verde. Gevolgd door een pièce van eend, prima van cuisson, mooi opgemaakt en geserveerd met koolsalade, gekaramelliseerde witlof en aardappelpuree. Op het andere bord ook een vleesgerecht: op lage temperatuur gegaarde, lamsnek met sjalottencrème, pastinaak, kaantjes en gebakken paddenstoeltjes. Mals en smakelijk. Met in het glas fluwelige, volrode Argentijnse malbec. Mooie combinatie. Tot slot champagne-ijs met aardbeien en venkel.

 

Restaurant Bovenmeester
Woldpoort 57
8331 KP Steenwijk
0521-854 700
www.bovenmeestersteenwijk.nl
@bovenmeestersteenwijk
Ma. en di. geopend op aanvraag, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant de Oude Smidse

Volgende
Volgende

De Groene Lantaarn