De Groene Lantaarn
Het restaurant van chef-kok Jarno Eggen en zijn echtgenote, gastvrouw-sommelier Cindy Borger, heeft zich definitief verankerd in Staphorst. De locatie is perfect, de brigades swingen, de menukaart is af, het keukenniveau heeft zich aangesloten bij de top van het land.
Na welkomsthapjes en amuses als sashimi met koolrabi en wakame; rundtartaar met aardappel en jalapeño; kroepoek met Hollandse garnaal en tzatziki beginnen we met een klassieke paté van ganzenlever. Twee plakken, op smaak gebracht met cognac en madera en opgediend met gel van ingelegde kers en lak van drop. Er wordt Rheinhessische huxelrebe bij geschonken (Georg Gustav Huff): verrukkelijk. Gevolgd door gebakken tarbot met ganzenlever, bloemkool, gepofte quinoa en specerijenjus. En ‘filet americain’ van ossenhaas, verrijkt met pikante paprika, gesnipperde augurk en rode ui. In het glas: kruidige gewürztraminer van Gustave Lorentz.
Hoofdgerecht is Anjou-duif. Borst, haas en gekonfijte boutjes. Sappig, mals, aards, perfect op smaak. Opgediend met gekaramelliseerde witlof, appel en duivenjus met cognac. En glazen merlot. Tot slot een soufflé van chocolade en hazelnoot met karamelroomijs, vanille en whisky.
Grote klasse!
De Groene Lantaarn
Gemeenteweg 364
7951 PG Staphorst
0522-463 116
www.degroenelantaarn.com
@jarno_eggen
Di. t/m zo. geopend voor lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.