Amused Food & Wine

Geen kaart, de chef verrast. Restaurant Amused Food & Wine aan de haven van Hardenberg is een sfeervolle en intieme plek met Chiel de Groot als creatieve en kundige chef-kok. De wijnen van gastvrouw en vinologe Corine Vink passen daar goed bij.

Bij een prachtig uitzicht over de Overijsselse Vecht proeven wij panna cotta van langoustines met coquille. Heerlijke combinatie van smaken. Naast yellowtail kingfish met diverse komkommerbereidingen. De in Zeeland gekweekte vis, ook wel gebruikt als hamachi, is gemarineerd in een dressing van komkommer en dashi. De fijne zuren zorgen voor karakter en finesse. We drinken er heerlijke Cairanne Blanc bij uit de Côtes du Rhône (Brusset).

Die we vervangen door donkerrode, fluweelzachte en naar pruimen smakende Nero d’Avola uit Sicilië (Gran Sasso). Bij kalfszwezerik, perfect zacht-krokant gebakken en met allerlei truffelbereidingen geserveerd. Geweldige smaken. Voor de reisgenote is de combinatie van filet en stoof van ree: mooi gegaard hertenvlees met een verrukkelijk garnituur van paddenstoeltjes en in balsamico gemarineerde uitjes. Tot slot kaasjes uit de streek met garnituur.

Uitstekend restaurant.

 

Amused Food & Wine
Gedempte Haven 1
7772 AB Hardenberg
0523-234 080
www.amused.nl
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant de Voorburcht

Volgende
Volgende

Masaya Restaurant