Hotel restaurant ‘t Lansink
In het comfortabele Hengelose tuindorp 't Lansink bevindt zich het gelijknamige hotel met het ook al gelijknamige restaurant dat wordt aangevoerd door Lars van Galen. De talentvolle chef die al jaren in de (inter)nationale culinaire prijzen valt, is sinds 2021 eigenaar van het hotel-restaurant. Zijn keukenstijl is Frans maar aangevuld met eigen accenten.
Wij kiezen uit de à la cartemenu’s rundertartaar die op smaak is gebracht met ui, miso en dashi plus kaviaar. Op het andere bord komt langoustine met buikspek, witte kool en bospeen. Twee dure maar fantastisch smakende voorgerechten. We drinken er een mooie riesling bij uit de Pfaltz (Von Winning) die sappig is en elegant tegenspel biedt.
Na een tussengerechtje van goed gegaarde zwezerik met spitskool, rendang en gember stappen we over op rode huiswijn bij perfect gebraden ree met een garnituur van bataat, witlof en madera. Een klassieke en evenwichtige combinatie. Naast tarbot met ansjovis, pata negra en mosterd. En een glas van de genoemde riesling. Tot slot soufflé van perzik met Arriba chocolade en karnemelk, naast een keuze uit het kaasaanbod.
Grote klasse.
Hotel restaurant ‘t Lansink
C.T. Storkstraat 18
7553 AR Hengelo
074-2 91 0066
www.lansinkhotel.nl
@t_lansink
Dagelijks geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.