Restaurant Het Buitenhuys
Even buiten Zwolle, in het groen van de gemeente Heino, vinden we restaurant Het Buitenhuys van patron-gastvrouw Inge Koning-Neppelenbroek die eerder restaurant Jan Steen runde, en chef-kok Niek van Leeuwen die na omzwervingen bij Envy in Amsterdam en The Jane in Antwerpen de weg terug vond naar zijn Overijsselse roots. In de landelijke omgeving met een eigen kruidentuin en specialiteiten van lokale boerderijen, zorgen zij voor een huiskamersfeertje waarin mooie wijnen en uitstekende gerechten worden geserveerd.
Zoals tartaar van zeebaars – fris, zilt en met veel bite – bij een garnituur van venkel en avocado. En dungesneden eendenborst met hoisin, tomaat en koriander: lekker hartig. Bij een aangenaam glas viognier uit de Pays d’Oc. Parelhoen met kalfsjus en Ibericoham is ook al zo smakelijk, net als het andere tussengerecht: lauwwarme langoustine met ‘cacio e pepe’, de klassiek-Romeinse pasta met zwarte peper en pecorinokaas.
We delen een maiskipgerechtje van de grill (met een mooi glas Provencerosé) en besluiten met een aardbeiendessert met hangop en peper, naast een kaasselectie met brioche vruchtencompote en appelstroop.
Smakelijk en sympathiek adres.
Restaurant Het Buitenhuys
Raalterstraat 66
8141 RM Heino
0572-395 884
www.restauranthetbuitenhuys.nl
@restaurantbuitenhuys
Parkeren.
Do. t/m za. geopend vanaf 16:00 uur, zo. vanaf 12:00 uur.
Menu’s en à la carte.