Troef
Een overnight sensation: restaurant Troef in Amsterdam. Bedacht door horecatijgers Raymond Plat (hij kookte bij Restaurant 212), Niels Leijssenaar (werkte bij Ron Blaauw) en Willem Alberts en Roderick Kunst (uit Escobar). Inmiddels uitgegroeid tot een van de toppers van Oost. Ingericht met veel hout en vloertegels en populair door de combinatie Frans-Italiaanse topkeuken en vriendelijke en kundige bediening. In een ruim decor met een centrale keuken, een bar en een wijn‘kelder’ met een enorme collectie.
Giethoornse paling met huisgemaakte rösti, mierikswortel en beurre blanc van paling schijnt hier een topper te zijn, maar wij kiezen langoustine met lardo en gerookte beurre blanc met vanille. Naast kroketjes van varkenshaas. Loeiheet en krokant, zoals het hoort, en met een heerlijke vulling. We drinken er frisse champagne bij.
Applaus is er daarna voor cassoulet van witte bonen met kabeljauwwangen, hazelnoot en rundconsommé. Ook het pasteitje met zwezerik, ossenstaart, laurier en paddenstoelensaus is een aanrader. Tot slot vanille-ijs met boerenjongens en crunch van Bastognekoek.
Ambachtelijkheid en lef gaan bij Troef hand in hand. Veelbelovende zaak dus.
Troef
Schollenbrugstraat 8
1091 EX Amsterdam
0629 827 120
www.troefamsterdam.nl
@troef.amsterdam
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.