Café restaurant Verlan
Ooit was dit het Amsterdamse restaurant Envy, nu is het caré restaurant Verlan. Waar overdags de ‘gewone’ menukaart geldt en ‘s avonds een transformatie plaats vindt naar fine-dining. De chefs Dirk Mooren en Kevin Resodihardjo kennen elkaar van Het Conservatorium Hotel en Café Panache en zij koken modern Europees op basis van de Franse klassieke keuken.
In het decor van een typisch Amsterdamse pijpenla in een oud pakhuis, met een bar en gedekte tafels, kun je (hoera!) uitgebreid à la carte eten. Wij drinken glaasjes witte Beaujolais (Chateau des Vergers) en proeven gefermenteerd aardappelbrood met prei, gruyère, kaantjes en bieslook, naast steak tartaar met pommes anna, eidooier en bottarga. Heerlijk! En wat een aangename bediening.
Na een gedeeld krabtaartje met groene appel, tomaat en limoen én een glas Provence-rosé (Chateaux D’Ollières), stappen we over op Italiaans rood: jonge Nebbiolo Langhe van de Piemontese Barbaresco-wijngaarden. Wow! Bij uitstekend gegaarde kalfsribeye met morieljes, groene asperges en ingekookte kalfsjus. En voor de tafelgenoot knolselderij en portobello-millefeuille met knolselderijcrème en vega-jus. Plus een afsluitend kaasplateau.
Prima!
Café restaurant Verlan
Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
020-344 6407
www.cafeverlan.nl
@verlanamsterdam
Dagelijks diner vanaf 17:30 uur, za. en zo. ook lunch.
Parkeren (en garages) in de buurt.
Ruime à la carte.