Caffè Toscanini

Toscanini, de enige Jordaan-Italiaan van Nederland, opende in 1985 haar deuren in de Goudsbloemstraat en verhuisde in 1990 definitief naar de Lindengracht, ook in de beroemde Amsterdamse volks/yuppenbuurt. Al 25 kookt Leonardo Pacenti er, een Zuid-Afrikaan met een Italiaanse vader. Hij volgt intuïtief de recepturen van de regionale keukens van Italië

Na een aperitiefhapje van San Daniele-ham, beginnen we met een salade van geitenkaas, vijgen, pecannoten en balsamico, gevolgd door verse pasta met konijn, olijven, dragon en parmezaanse kaas. En, op het andere bord, ravioli gevuld met ricotta en spinazie met een boter-saliesaus. Bij glazen donkerrode, naar bramen smakende, Barbera d’Asti (Cagliola Sansi), die ook uitstekend past bij het hoofdgerecht ‘copertina di vitello’: gestoofde kalfssukade met borlotti bonen, bleekselderij en wortel. En aardappeltjes uit de oven als ‘contorni’. Top!

Op het andere bord ‘tortino di melanzane’: smeltend zacht gegaard aubergine met gerookte kaas, gekonfijte tomaat en basilicum. Mooie Italiaanse smaken. Tot slot onweerstaanbare vanille-roompudding met karamelsaus. En glaasjes zoete vin santo (Felsina), smakend naar honing en krenten.

Heerlijke zaak.

 

Caffè Toscanini
Lindengracht 75
1015 KD Amsterdam
020-623 2813
www.restauranttoscanini.nl
@toscaninirestaurant
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch. Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Troef

Volgende
Volgende

The White Room