The White Room
Voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma is de executive van dit oudste restaurant van Amsterdam, onderdeel van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, aan de Dam. De ambiance is prachtig barok met zoveel mogelijk spierwitte kleuren, de keuken is van een hoog niveau. Hoewel het personeel – zowel van de witte als de zwarte brigade – nogal gemakkelijk uitvliegt, is er toch sprake van continuïteit in het gebodene.
Zoals de kalfszwezerik die wij op een doordeweekse avond proeven: ruim bemeten, krokant gebakken en geserveerd met rijke kalfsjus met cumbava. Erbij: artisjok en zwarte knoflook. Er wordt Mâcon-Verzé bij geschonken, aangename, strogele Bourgogne van Leflaive. En
Noordzeekrab met avocado, ganzenlever en kaviaar, met kaffir gearomatiseerd. Prachtig!
Het hoofdgerecht is rode mul met venkelpuree en dillebouillon. Bij een onverwacht goed passend glas zweigelt ‘Kranerwitsel’ van Thomas Lehrer, uit het Oostenrijkse Burgenland.
Ook de desserts imponeren. Een verrukkelijke combinatie van eekhoorntjesbrood, citroen, gezouten popcorn, spek en cacao, en voor de reisgenoot druiven, roze peper, kervel en ‘krokante’ karnemelk. Imponerende keuken.
The White Room
Dam 9
1012 JS Amsterdam
020-554 9454
www.restaurantthewhiteroom.com
@thewhiteroomamsterdam
zo-ma-di gesloten, rest van de week diner, za. ook lunch.
Parkeren in de hotelgarage of in de huurt.
Menu’s, à la carte alleen op woe. en do.