The Dutchess
Bijna tien jaar is The Duchess in de voormalige KAS-bank van het Amsterdamse W Hotel een van de best bewaarde geheimen van de hoofdstad. Het decor is ongekend: de pracht en praal van de belle époque, gevangen in de elegantie van zowel Londense als Weense grandeur, gecompleteerd door verfijnde culinaire mediterrane smaken. Met daaroverheen een sausje van decadentie.
Tussen al dat marmer, goud, glas-in-lood, edelhout en kunst zou je bijna de menukaart vergeten. Daarop staan 40 gerechten en ook dat is een teken van on-hedendaagsheid want à la carte is in onze gastronomie bijna uitgestorven.
We kiezen gebakken coquilles met champignons en Hollandaise en een salade van venkel en pistache. Zoet-zilt en aards, prachtig van smaak en textuur. En een ‘carpaccio’ van tomaat met watermeloen en citroentijmolie: frisse vegaschotel. Er wordt Pouilly Fumé bij geschonken (Laporte) die uitstekend harmonieert. Gevolgd door gebakken garnalen met gegrilde crostini’s en champagnebotersaus. Op het andere bord: krokant gefrituurde ansjovisjes. In de wijnglazen nu: ronde chardonnay uit de Pays’d’Oc. Het dessert brengt chocolade-ganache, brownie en chocoladesneeuw met cacao-ijs. Bij glaasjes Sauternes.
Dat alles bij kaarslicht.
The Dutchess
Spuistraat 172
1012 VT Amsterdam
020-811 3322
www.The-Duchess.com
@thedutchess_official
Dagelijks diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeergarages.
À la carte.