Teppanyaki Restaurant Sazanka
Van het met toprestaurants gezegende Okura Hotel in Amsterdam is Sazanka het derde. Hout en marmer geven er een bijzonder sfeertje aan, zo ook de serveersters in traditionele kimono. Hoewel Sazanka een teppanyaki-restaurant is, wordt er niet overdreven gegoocheld met messen en voedsel: alles dient om de bereidingen op de hete bakplaat perfect te laten verlopen.
We drinken aangename Spaanse Flor, houtgelagerde chardonnay (Laus), bij een frisse salade met Hollandse asperges en Japanse mayonaise. Gevolgd door lapjes botermals Wagyu-rundvlees, even aangeschroeid, opgerold met schijfjes gebakken eendenlever, en opgediend in rode miso, naast een groentegarnituur.
We vervolgen met verse roodbaarsfilet, op de huid gebakken en langzaam gegaard door de filetkant te bedekken met zeewier en opgeklopt eiwit met zeezout. De huid op het laatst losgehaald en krokant gebakken. In het glas nu: Badische spätburgunder (Salwey).
Het pièce is eendenborst, gebraden op zijn ingekerfde vetlaag, getrancheerd en zacht, sappig en rosé opgediend met knapperige bindsla met uitgebakken eendenspekkies, Japanse paddenstoelen, knoflook, gekaramelliseerde ui, gebakken rijst en soja- en zoete daikonsaus. Gecombineerd met dieprode Zuid-Afrikaanse wijn (De Toren).
Teppanyaki Restaurant Sazanka
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam
020-678 8300
www.okura.nl
@hotelokura_amsterdam
Woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeergarage.
Menu’s en à la carte