Ron Gastrobar
De grootsteedse en gastvrije Gastrobar van Ron Blaauw blijft een place-to-be in de hoofdstad. De drukke zaal en het overvolle terras maken de ambiance feestelijk, de vindingrijke en verleidelijke menukaart is aantrekkelijk en de bediening is jong en snel.
Wij proeven (na brood met gebrande boter) smakelijk hapjes als langoustine met lardo, duindoornbes en foreleitjes. En rauwe tonijn met nori, radijs, wasabi en yuzu. Erbij komen glazen betaalbare viognier van Paul Jaboulet Aîné. Er staan hier trouwens ook 20 alcoholvrije dranken op de wijnkaart
Ook het tweede gang bekoort: gebakken rode mul naast botloze spareribs. De visfilets opgediend met Opperdoes, saffraan en zeekraal. Een prachtig gerecht. En de spareribs met gefrituurde zuurkool, bosui en mierikswortel plus zelfgemaakte sambal. En frietjes met mayo.
De twee mee-etende studenten in ons gezelschap hebben nog niet genoeg: dat wordt dan een joekel van een ribeye van het Holstein rund, mals, sappig en maagvullend. En een net zo grote gebarbecuede biefstuk van de Friese tomahawk roodbonte. Met een glas Italiaans rood. Tot slot peer met bruine rum, dragon en roomijs: heerlijke kost.
Ron Gastrobar
Sophialaan 55
1075 BP Amsterdam
020-496 1943
www.rongastrobar.nl
@rongastrobar
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.