Tannay
Het beeldbepalende monument op het door grachten omringde Realeneiland in Amsterdam, De Gouden Reael, stond min of meer op instorten toen de familie Caron (tv-kok Alain Caron en zijn al even culinaire zoons) zich erover ontfermde. Er volgde een ingrijpende restauratie en nu staat het fotogenieke 17e-eeuwse pand weer te stralen. Namens de Carons, die intussen een klein horeca-imperium hebben opgebouwd in de hoofdstad, is Thomas Demuth de chef-kok van de Franse bistro die in het pand is gevestigd.
Geïmponeerd door de historische context van de ambiance proeven we een salade van groene asperges uit de Provence. Naast een voorgerecht van Noordzeekrab met kaviaar en koolrabi. Mooie smaken. We drinken er – uiteraard bijna – een glas beaujolais bij, witte ‘Axiome’, van soepele houtgelagerde chardonnay (domaine Les Capréoles). Ingeruild voor Languedoc-rood, Terre Brune (domaine Pouderoux), bij lam met artisjok-barigoule en zwarte knoflook. Mals en smakelijk. Op het andere bord, bij nog een glaasje wit, zeeduivel met morieljes en vin jaune. Met tot slot een plateau de fromage.
Franser dan Frans hier, middenin Amsterdam.
Tannay
Zandhoek 14
1013 KT Amsterdam
020-772 6743
www.tannay.nl
@tannay_amsterdam
Zo, gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte. 0