Restaurant Daalder
Patron-cuisinier Dennis Huwaë heeft van zijn Amsterdamse restaurant Daalder een topper gemaakt waar niemand meer omheen kan. Zijn klassiek-moderne kookstijl waarin zowel de Franse als de oosterse keuken excelleert, heeft naam gemaakt. Innovatief, vindingrijk en smakelijk (en niet goedkoop). Een volle bak derhalve, daar in West, in dat decor van neon, graffiti, pasteltinten en een open keuken
Na welkomst-bites als nigiri-zalm, tajima-wagyu en Rockefeller-oester wordt ons proeftrio betoverd met steak tartaar van gedroogde tomaat met watermeloen en zwarte peper; langoustine met minestrone, lavas en kamille; en met ‘het perfecte ei’ met eekhoorntjesbrood, kaffirlimoen en kerrie. Wow zeg! Een caleidoscoop van smaken! We drinken er Soave van het Veronese tophuis Pieropan bij.
Na buitengewoon smakelijke gerechtjes rond langoustine (met minestrone, lavas en kamille) en coquille (met jasmijn, kalamansi en bloemkool) stappen we over op zwezerik, met koffie, en zwarte truffel, en op wagyu A5, met zwarte knoflook en gemberjus. Geweldig! Bij glazen Zuid-Afrikaanse Estate Reserve (Glenelly) van cabernet sauvignon, syrah, cabernet franc, merlot en petit verdot. Een bordeaux-lookalike dus, uit Stellenbosch: tandenknarsend lekkere wijn. De Daalder-stroopwafel besluit het diner.
Klasse!
Restaurant Daalder
Postjesweg 1
1057 DT Amsterdam
020-624 8864
www.daalderamsterdam.nl
@rest_daalder
Dagelijks lunch en diner. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.