Senses Restaurant

Gevestigd in The Albus Hotel is Senses een fine-dining restaurant in het centrum van Amsterdam, waar chef-kok Jan Wijnbergen met Nederlandse seizoensproducten menu’s samenstelt die zijn geënt op de Japanse en de Franse keuken. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe smaken, groenten, kruiden en specerijen uit verre landen en daarnaast worden de nieuwste kooktechnieken gecombineerd met de klassieke.

In een internationaal decor van eigentijds design drinken wij glaasjes Italiaanse rosé van negroamaro (Podere don Cataldo) uit Salento, bij amuses als cannoli van Noordzeekrab en kroepoek van tandoorikruiden met currysaus. Mooie, geconstrueerde smaken! Ook zo elegant en verfijnd zijn de zeebaars met mango-korianderdressing op het ene, en de Zeeuwse kingfish met bleekselderij en Japanse basilicum op het andere bord. Er wordt hier uitstekend gekookt.

Dieprode Oostenrijkse Umathum (Haideboden, Burgenland) van zweigelt, blaufränkisch en cabernet sauvignon begeleidt daarna gebraden sukadevlees met een bijpassend garnituur en een beurre blanc van soja. Een prachtig gerecht dat opnieuw de klasse van deze keuken onderschrijft. Tot slot zijn er zoetigheden naast een palet van kaasjes. Met glaasjes aangename dessertwijn.

Senses is een (te) duur, maar uitstekend restaurant.

 

Senses Restaurant
Vijzelstraat 45
1017 HE Amsterdam
020-530 6266
www.sensesrestaurant.nl
@senses_restaurant
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeergarages in de buurt.
Alleen menu’s.

Vorige
Vorige

Simply Fish

Volgende
Volgende

Ristorante Segugio