Simply Fish
Simpelweg vis bij Simply Fish in Amsterdam-Oud West. Hoewel dat ‘simpel’ de keuken geen eer aandoet want het is hier uitstekend. Traditioneel vooral, met bereidingen, smaken en texturen die we allemaal kennen en waar we van houden. Bovendien worden er wel degelijk vleesgerechten – van tournedos tot vitello tonnato – geserveerd. Jan (chef-kok) en Francis (gastvrouw) Rijk en horecatijger Won Yip zijn de drijvende krachten achter deze hartverwarmende, bijna Rotterdamse, no-nonsens-zaak in de hoofdstad.
In het barokke decor van Simply Fish vinden wij een aangenaam plekje. We drinken er rosé van het befaamde Provencedomein Ott bij huisgemaakte garnaalkroketjes met cocktailsaus, en paling met aardappelsalade en schuim van gerookte paling. Bingo! Zo smaakt ‘simpel’: klassiek, ambachtelijk en op smaak. Samen delen we vervolgens à la minute bereide steak tartare met brioche en basilicumcrème, om dan over te stappen naar de pièces. Tarbotine met gebakken kriel, lamsoor, asperge en bearnaisesaus. Naast kabeljauw met aardappelpuree zeekraal en mosterd-hollandaisesaus. En verse friet met huisgemaakte mayo. Wat een ‘Zeeuwse’ lekkernijen. Met tot slot vanille-ijs en advocaat met amandelcrumble.
Simply Fish is een topper!
Simply Fish
Koninginneweg 212
1075 EL Amsterdam
0622 505 878
www.simplyfish.nl
@simplyfishnl
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.