Roberto’s Restaurant
Hoewel gelegen in een hotel (Hilton, Amsterdam) is Roberto’s een puur Italiaanse eetgelegenheid. Alles hier, van de gerechten tot de wijnen en van de keuken tot de bediening, is Italiaans, Gelukkig hoef je voor zoveel authenticiteit niet diep in de portemonnee te tasten, er is voldoende betaalbaars.
In de vierkante eetzaal met witgedekte tafels beginnen we met een trio van klassieke Italiaanse bruschetta’s: belegd met tonijntartaar, met tomaat, en met burrata en parmaham. Bij glazen frisse Soave classico van garganega-druiven uit het gebied tussen Gardameer en Verona. Gevolgd door twee Italiaanse klassiekers: baccalá mantecato alla veneziana: gezouten kabeljauw met room, geserveerd op gegrilde polenta. En carpaccio 'Cipriani': de dungesneden oer-carpaccio volgens het klassieke recept van Harry’s Bar in Venetiё, uit de jaren vijftig. Heerlijke schotels.
We stappen over op rode wijn: Cannonau uit Sardinië: warmbloedig, mondvullend en rond. Bij huisgemaakte saccottini gevuld met stoofpot van Piemontees rundvlees en opgediend met hazelnootboter. Op het andere bord gepaneerde lamskoteletjes met savooienkool en rozemarijn-aardappels. Tot slot cremoso di pistacchi, parfait van pistachenoten met bloedsinaasappels. Heerlijke kost.
Roberto’s Restaurant
Apollolaan 138
1077 BG Amsterdam
020-710 6025
www.robertosrestaurant.nl
@robertosamsterdam
Zo. gesloten, rest van de week diner vanaf 18:00 uur.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.